Taxichauffeur in coronatijd

Door de jaren heen zijn wij, als chauffeurs zijnde, gewend om te dealen met onregelmatigheden. Wij beginnen regelmatig voor 08.00 uur ’s morgens op de zaak in Breda en eindigen de dag soms pas na 18.00 uur. Daar tussenin is rust belangrijk (die nemen we ook goed), echter is de dag meestal goed gevuld met ritten.

De laatste paar maanden was dat heel anders. We hebben terug moeten schakelen van een goed en gezellig gevulde dag naar dagen met thuis werken. Gelukkig was het vooral alleen in de maanden april en mei dat we alleen thuis zaten. Daarna hebben we op de zaak met meerdere collega’s kunnen focussen op de toekomst. We konden onze aanpak omtrent onze accounts op instagram, facebook en andere social media accounts herwaarderen. Het is mooi om te zien dat iedereen binnen het bedrijf vlug kan schakelen en er het beste van proberen te maken. Zonder iets te verklappen kan ik zeggen dat de toekomst er rooskleurig voor ons uitziet en dat er veel nieuwe en mooie uitdagingen voor ons in het verschiet liggen.

Weer aan de bak

De afgelopen weken kunnen wij gelukkig weer in de weekenden (lekker!) rondrijden. Onze luxe Mercedes-Benz voertuigen zijn weer gevuld met het gezellige uitgaanspubliek van Breda. Onze partners in de horeca bellen ons weer en hebben weer gasten die wij veilig van locatie naar locatie kunnen brengen. Soms weer via ontelbare tussenstops (wat het plannen een uitdaging maakt), maar hé we kunnen weer dus daar zijn we alleen maar heel blij mee.

“De onregelmatigheid begint weer in het werk terug te komen en dat geeft een super gevoel!”

Daarnaast hopen wij dat het doordeweeks de komende weken weer drukker gaat worden met het zakelijke vervoer. Wij hebben gelukkig al een paar mooie en dankbare ritten mogen rijden voor enkele van de Bredase bedrijven. De onregelmatigheid begint weer in het werk terug te komen en dat geeft een super gevoel! We zien weer (zonder dat we dat soms van tevoren weten) binnensteden van o.a. Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Iets wat we de afgelopen maanden niet veel hebben gezien, maar voor de coronacrisis soms iedere dag meerdere keren.

We gaan de komende tijd weer proberen de boel op het ‘oude’ niveau te krijgen, maar er zit zoals gezegd ook veel nieuws aan te komen! Ik hoop dat iedereen, of het nou het zakelijke vervoer of de straattaxi is, weer met ons kan genieten van het heerlijke werk dat wij mogen doen.

Tot snel!

Tijmen Bijkerk – Manager Doelgroepenvervoer en All-round Chauffeur