Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ochtenden verlopen altijd hectisch in de taxi wereld. Buiten de al gereserveerde ritten in de ochtend, worden er ook ritten doorgebeld vanuit de hotels waar wij voor rijden, uiteraard moet er dan zo snel mogelijk een taxi naartoe. Voorjaar 2020 was het een komen en gaan van zakenmensen in Breda en omstreken, het waren drukken tijden voor onze business en carnaval stond voor de deur…

Die bewuste ochtend in februari ging alles zoals gepland, maar rond 8:30 veranderde dat drastisch, ik kreeg een belletje van één van onze chauffeurs, met het bericht dat hij flinke schade had opgelopen. Midden in het centrum van Breda was een Franse vrachtwagenchauffeur achteruit tegen hem aan gereden. De vrachtwagenchauffeur was zijn bestemming voorbij gereden, maar zonder enigszins in één spiegel te hebben gekeken vlamde hij zijn combinatie naar achteren en precies daar stond onze collega. Het gevolg was dat onze Mercedes zo’n vijf cm korter was geworden aan de voorkant.

Snel schakelen

Er is gelukkig niemand gewond geraakt, er was alleen materiële schade maar op zo’n moment moet je schakelen. De chauffeur was onderweg met klanten, dus er moet zo snel mogelijk een vervangende auto komen. Het was een druk moment maar we konden snel een vervangende taxi regelen zodat de klanten alsnog op tijd waren voor hun meeting die ochtend.

“Met handen en voeten, met gebaren en de paar Franse woorden die wij rijk zijn: “le trotoir’’, “le camion’’ en “tu portemonnee’’

Na een ongeval / schade moet er natuurlijk altijd een schadeformulier worden ingevuld, maar hoe doe je dit met iemand die alleen frans spreekt? Dat weten wij NU! Met handen en voeten, met gebaren en de paar Franse worden die wij rijk zijn: ‘’le trotoir’’, ‘’le camion’’ en ‘’tu portemonnee’’. Uiteindelijk, een dik uur later, was alles netjes ingevuld en konden we weer verder.

Kort daarna kwam het besef dat Carnaval over ruim een week begon. De drukste week van het jaar, dus die auto moest zo snel mogelijk gemaakt worden. Dat bleek nog een flinke klus, want zo’n vrachtwagen geeft niet mee: heel de voorkant van de auto was verwrongen, de motorkap was ingedeukt en de kreukelzone van de auto had goed zijn best moeten doen.

Het was een stressvolle week maar eind goed al goed: vrijdagmiddag om 15:00 voordat de carnavalsgekte los barstte mochten wij onze geliefde werkpaardje weer ophalen bij het schadeherstelbedrijf.

_________________________________

Bram Voermans – Manager Luxe Taxiservices en All-round Chauffeur